Šokoladu kvepiantis antradienis...

Gegužės 5 dieną rašėme paskutinį ketvirtokams skirtą standartizuotą testą. O po jo per penktą pamoką skubėjome į technologijų kabinetą, kur mūsų laukė mokytoja Lineta Česnauskienė.
Pamokos temą žinojome iš anksto, atsakingai ruošėmės pirkdami produktus.
Pamoką „Gardžiausia kulinarinė kelionė“ mokytoja Lineta pradėjo įdomiu pasakojimu apie fondiu. Mes sužinojome, kad fondiu kilęs iš Šviecarijos. Prancūzai sukūrė šokoladinį fondiu. Praktinėje pamokoje mokėmės ir stalo serviravimo pagrindų. Kai mokytoja išaiškino darbo eigą, mes susiskirstėme grupėmis, pasidalinome darbais ir gaminome šokoladinį fondiu. Viską paruošę kiekvienas sėdome į savo vietą ir ragavome pagamintą patiekalą. Mėgavomės skoniu. Buvo labai gardu. Paragavę juodojo ir baltojo šokolado fondiu dalinomės įspūdžiais. Aptarėme gaminimo sunkumus ir klaidas. Jų buvo nedaug. Mums visiems labai patiko ši pamoka. Už įdomias pamoką dėkojame mokytojoms Neringai Augūnienei ir Linetai Česnauskienei.
4b klasės mokiniai
Karolis Rugys, Miglė Liutkutė ir Neringa Sedleckaitė