Mažiau išmesto maisto = daugiau galimybių

Technologijų mokytoja Lineta Česnauskienė gegužės mėnesį organizavo edukacines dirbtuves I-IIg kl. mokiniams. Užsiėmimus vedė antropologės Daina ir Ugnė, kurios diskutavo su mokiniais apie socialines ir aplinkosaugines maisto švaistymo pasekmes, per praktines užduotis skatino mokinius spręsti maisto švaistymo problemą, nes tai veiksmingas būdas prisidėti prie klimato kaitos padarinių švelninimo, išteklių tausojimo ir biologinės įvairovės išsaugojimo.
Mokinių atsiliepimai :
„Edukacinės dirbtuvės apie maistą, jo atsiradimą, vartojimą mane tikrai sudomino, sužinojau daug naujų dalykų, paskaita dar kartą privertė prisiminti baisią dabartinės žemės padėtį. Tiktai smagiai ir naudingai praleidau dvi pamokas...Ačiū Jums mokytoja ir ačiū viešnioms kurios suteikė puikią galimybę susipažinti su naujais, įdomiais, mums aktualiais dalykais“ (Monika).
„Dirbtuvės buvo labai įdomus potyris...Tai ką sužinojau apie maisto kilmę ir kaip reiktų rinktis maisto produktus, parduotuvėse verčia pasukti galvą. Ačiū už tokią galimybę!“ (Aurelija)
„Labai patiko dirbtuvės, sužinojau naujos ir naudingos informacijos... supratau, kad reikia stengtis pirkti produktus, kurie yra atvežami iš arčiau, aišku, geriausia pirkti Lietuvoje užaugintus produktus, juk sveikatai nuo to bus geriau ir jeigu taip darytų vis daugiau žmonių, transportas, kuriuo pristatomos prekės, mažiau terštų mūsų gamtą. Labai dėkoju už galimybę sudalyvauti tokiose dirbtuvėse“ (Deimantė)
„Labai patiko, paįvairino pamokas ir nemažai sužinojau. Dėkoju Jums“ (Viltė).
„Dirbtuvių metu aš išmokau daug naujų dalykų apie pasaulį, smagiai praleidau laiką. Dirbtuvės man patiko“ (Karolis)
„Man patiko, nes tema, kuria merginos kalbėjo man yra labai aktuali ir įdomi, todėl buvo smagu išgirsti daugiau informacijos...būtų smagu mokykloje sulaukti vis daugiau žmonių, kurie kalbėtų klimato krizės temomis“ (Justė)